De Zwem4daagse start op 13 mei 2019

Nog
2 3 3
dagen

De Amstel


Sinds 13 april 1962 biedt "De Amstel" de mogelijkheid in clubverband alle variaties op de zwemsport te beoefenen. Dit varieert van het werken aan je conditie, tot het spelen van waterpolo op niveau of het zwemmen van wedstrijden. Daarnaast is er de mogelijkheid alle zwemslagen tot in de puntjes te leren beheersen bij onze afdeling diplomazwemmen.
Dit alles in een goede sfeer, in een hypermodern bad en onder deskundige leiding.

Zwemmen
Bijna iedereen kan zwemmen. We doen het ook veel en graag. Een vakantie is pas geslaagd als er water in de buurt is. Water om mee te spelen, water om in te spelen. Lekker dobberen of wat met een bal spelen.
Maar zwemmen is natuurlijk meer. Het is ook één van de meest ontspannende bezigheden. In het water komen al je spieren los en spanning glijdt van je af. We komen er eigenlijk niet toe om regelmatig te gaan zwemmen. Daarom is het fijn als er mogelijkheden zijn om dat in clubverband te doen.

Zwem- en polovereniging De Amstel biedt die mogelijkheden
Bij De Amstel bestaat de mogelijkheid om in clubverband alle variaties van de zwemsport te beoefenen. Dat varieert van het baantjes trekken om de conditie op peil te houden tot het spelen van waterpolo op niveau of het zwemmen van wedstrijden. Daarnaast is er de mogelijkheid om alle zwemslagen tot in de puntjes te leren beheersen. Dit alles onder deskundige leiding.

Zwem- en polovereniging De Amstel
De Amstel bestaat sinds 1962. Deze van oorsprong Uithoornse vereniging moest in de wintermaanden uitwijken naar andere gemeenten. In het begin was dat naar Amsterdam. Ook werd gebruik gemaakt van de ‘zwemboot’ in de Amstel. Via De Waterlelie in Aalsmeer werd in 1979 Het Veenbad in Vinkeveen het thuisbad voor wedstrijden.
Hierdoor is De Amstel ook geen typisch Uithoornse vereniging meer. De leden (ruim 275) komen voornamelijk uit De Ronde Venen en Uithoorn. Als trainingsbad wordt sinds juni 2010 het Veenweidebad in Mijdrecht gebruikt.

De vereniging kent vier richtingen:
Diplomazwemmen (Zwemvaardigheid, Snorkelen, brevetten etc.), Masters-. conditiezwemmen, wedstrijdzwemmen en waterpolo. In alle gevallen geldt, dat naast de sportieve prestatie ook de gezelligheid van groot belang is. Daarom is er veel aandacht voor de sociale kant van het verenigingsleven. Dat komt tot uiting in gezamenlijke activiteiten buiten het zwemmen om.